Sony Ericsson

Annonse


Tok domenet sonyericsson.no

Sony EricssonLogger du deg inn på nettstedet sonyericsson.no finner du ikke et ord om mobiltelefongiganten. I stedet blir du møtt av den pussige ekornlignende skapningen som er gjennomgangsfigur i filmen «Istid».

Tredjeparts rettigheter

I Norge er det Norid som har ansvaret for å holde orden på domener med endelsen .no. For å kunne registrere et domenenavn hos Norid kreves det at du fyller en del kriterier. Blant annet må søker være registrert i enhetsregisteret, og skrive under på en erklæring om at navnet det søkes om ikke krenker tredjeparts rettigheter. I tillegg må domenet være ledig.

Ingen domenehai

Anne Helene Hesselbergs firma er et enmannsforetak som selger miljøprodukter gjennom MLM (Multi Level Marketing), også kjent som nettverksalg. Selskapet registrerte domenet sonyericsson.no tidlighere i sommer. – Jeg husker at jeg registrerte domenet. Det var ett eller annet det skulle brukes til, men jeg husker ikke hva, sier Hesselberg. Hun tilbakeviser at domenenavnet skulle selges videre og ber om tid til å sjekke saken.

Sony Ericsson forum

Noe senere ringer Andreas Hesselberg og forteller at det er han som sammen med en kamerat skal bruke nettstedet. Hensikten er å starte et nettsted der brukere av Sony Ericssons telefoner skal kunne utveksle ringetoner, logoer, wallpapers og tilsvarende. I tillegg vil sidene huse et forum for utveksling av erfaringer og ideer.

Sjekker ikke

Leder i Norid, Hilde Thunem, sier til ITavisen at det er fritt frem å registrere et hvilket som helst navn under no-domenet, forutsatt at det ikke rammes direkte av unntaksbestemmelsene i loven. Dette er bestemmelser som blant annet skal hindre registrering av profane utrykk, stedsnavn osv.

– Men ringer det ikke en liten bjelle når noen forsøker å registrere navn som Coca Cola eller Sony Ericsson?

– Nei, tjenesten er automatisert så vi hører ingen varselklokker. Søker bærer selv det fulle ansvar, herunder straffansvar og erstatningsansvar, for følgene av registrering av domenenavnet og bruken av dette, sier Thunem

Sjekket ikke

Andreas Hesselberg bekrefter at han ikke har sjekket rettighetene til navnet sonyericsson. Han viser til at Sony Ericsson benytter domenet sonyericsson.com som portal for alle nasjonale nettsteder i konsernet. – Vi mener det er et godt navn for en nettside med det innholdet vi planlegger, og vi kommer til å gjøre mye for å beholde navnet, sier han.

Fikk e-post

Når nettsidene vil være aktive vet han ennå ikke. Skikkelsen som ligger der nå er bare et tilfeldig pausebilde, sier Andreas Heselberg

Andreas Hesselberg sier han ved et par anledninger har mottatt e-post som skulle til Sony Ericsson. Disse meldingene skal han ha slettet umiddelbart. Han har ikke mottatt noen henvendelse fra Sony Ericsson om bruken av navnet.

– Sony Ericsson har seg selv å takke når de ikke registrerer et såpass viktig domene som sonyericsson.no. Det i seg selv bør være grunn nok til at andre kan registrere domenenavnet, sier Andreas Hesselberg.

Markedsansvarlig for Sony Ericsson i Norden, Tor Esben Andresen, har i dag ikke vært tilgjengelig forkommentar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse