Annonse


Nettradio med begrensninger

Dette får ITavisen.no opplyst av Ingar Holtmon, informasjonssjef i Philips Norge. Philips har ikke de bindingene til plate- og filmselskapene som for eksempel erkekonkurrenten (og i mange tilfeller samarbeidspartneren) Sony. Selskapet har tidligere ved flere anledninger talt Hollywood og musikkmogulene midt i mot.

Bare “godkjent” musikk

Nå har tydeligvis også Philips gjort knefall for underholdningsbransjens advokater. Når de lanserer sin første nettradio Streamium MCI200 på det norske markedet i høst, er det snakk om en modell som bare kan streame musikk fra et begrenset antall nettradiostasjoner på en amerikansk server.

Man får med andre ord ikke glede av de utallige nettradiostasjonene som du kan høre på som vanlig PC-bruker med internettforbindelse.

Det er Philips selv som styrer den amerikanske serveren, via selskapets eget forbrukertilbud Myphilips.com. De har gjort avtale med flere av de “stuereine” nettradiostasjonene. En av dem er MP3.com.

Annonse
Kamp mot nettradio

Platebransjen har i lengre tid kjempet mot den stadig voksende underskogen av nettradiostasjoner rundt om i verden. Ved å forlange høye avgifter for spilling av musikk, har de effektivt drept en rekke idealistiske, små stasjoner som ikke har råd til å betale for seg.

Samtidig er de store musikk-konglomeratene i ferd med å etablere seg med musikk-streaming på nettet. Sony og Universal har Pressplay, mens EMI og BMG har MusicNet.

– Det gjelder for Philips å skaffe seg et godt samarbeid med innholdsleverandørene, sier Ingar Holtmon til ITavisen.no.

Philips vil i løpet av kort tid presentere flere produkter som krysser grensen mellom tradisjonell radio/TV og PC/nett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse