Annonse


Bare doble fra Apple

Den nye serien Apple har presentert har alle to prosessorer med hastigheter fra 867 MHz til 1.2 GHz. Det siste er den hittil raskeste Mac-en som er presentert.

Apple har sammenlignet ytelse for Adobes Photoshop på den nye serien maskiner med en maskin fra Dell Dimension 8200, som er utstyrt med en Intelprosessor på 2.53 GHz.

Raskest

– Disse nye Power Mac.ene kjører Adobe Photoshop raskere enn noen som helst PC som vi har sett, sier president og styreleder i Adobe Bruce Chizen.

Designer-duell

Dermed er det duket for en tradisjonell strid som kommer hver gang Apple har lansert nye maskiner, og demonstrert at Photoshop har god ytelse på Mac. Apple selv hevder at den minste maskinen de nå har presentert – med to prosessorer på 867 MHz – er 45 prosent raskere enn den nevnte PC-en fra Dell. Og den raskeste hevder Apple altså at er hele 90 prosent raskere.

12-15 dagers leveringstid

Nærmere spesifikasjoner finnes på Apple Store. Den rimeligste koster 17.490.- med moms. Den kommer da med 256 MB med minne, harddisk på 60 GB, og en kombinert DVD/ CD-brenner. Den er da utstyrt med to prosessorer på 867 MHz.

September

Den heftigste maskinen kommer med to prosessorer på 1.25 GHz, og har en pris på 33.490.- kroner. Fyll den opp med 2 GB minne, to harddisker på 120 GB og Nvidias GeForce4 Titanium, og regningen ender opp på 52.240.- kroner. De enkleste nye modellen regnes med å kunne leveres om to uker, mens toppmodellene skal være i handelen i slutten av september.

Maskinene kommer med to tilkoblinger for FireWire og to USB-koblinger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse