Annonse


Klokka som har peiling

Og ikke vær redd for at den håpefulle skal vrenge av seg klokka og dryle den i søppelkassa. Wherifi har tatt patent på en egen låsbar klokkereim som visst nok også skal være vanskelig å klippe over. Dessuten er klokken barnetestet – den skal med andre ord tåle det helt utroligste.

Varsler politiet

Klokken virker også som personsøker med minne for ti meldinger. Den stiller seg automatisk etter informasjon fra navigasjonssatellittene, og viser derfor bestandig riktig tid. I tillegg har den to alarmknapper. Hold en av disse knappene inne i tre sekunder, så sender klokken automatisk en alarm til politiet med informasjon om nøyaktig hvor du befinner deg.

Trådløs nøkkel

Med klokken følger også en avansert nøkkel, som gjør det mulig å åpne låsen på klokkereima. Nøkkelen skal visst nok også kunne gjøre dette trådløst, men Wherifi sier ingen ting om hvor lang rekkevidde nøkkelen har.

Kidnapping

Håpet er at klokken skal forebygge kidnapping av barn, fordi den virker avskrekkende på alle som måtte føle for å begå en slik forbrytelse. Spørsmålet er imidlertid om en kidnapper i det hele tatt vil forstå hva slags klokke barnet bærer før han hører politiet rasler med håndjernene.

Det begynner å bli en god stund siden første gang vi hørte om GPS-klokker, men i september skal den altså være klar for det amerikanske markedet, visst nok som verdens første. Her hjemme får vi vente til Wherfi har utviklet en modell som fungerer under GSM. I mellomtiden får vi nøye oss med at det finnes mobiltelefoner med samme funksjonalitet.

Annonse