(Illustrasjon)

Annonse


Betaler gjelda med nett-tigging

(Illustrasjon)På nettsiden Save Karyn blir besøkende bedt om å sende inn sine bidrag. Og Karyn, som ikke oppgir sitt etternavn, lover at hun nå har stoppet å kjøpe designerklær, og dyr parfyme. Samtidig understreker hun at nettstedet er laget på lavt budsjett, noen enhver jo kan se.

Jenta på kontoret

– Jeg er den jenta på kontoret som får deg til å le, skriver hun. – Det jeg trenger er en dollar fra 20 000 personer, eller to dollar fra 10 000.- eller fem fra 5000.

Det er allerede notert over 200 000 treff på hennes hjemmeside. Der står det mer om den kreative ideen for å få inn penger, og linker til nettauksjoen eBay, der hun selger en del av sine ting.

Ti tusen inne

Den siste uka fikk hun inn 1.352 dollar, eller så vidt over ti tusen kroner. Totalt har hun fått inn inntil 11 august 4.100 dollar – eller omlag 30.000 kroner.
– Jeg gjentar: Du gir ikke bort penger til veldedighet, men i stedet til en moteriktig ung dame som har brukt for mye penger, heter det på hennes nettside.

Annonse


Mot-side

Ikke alle elsker den direkte henvendelsen. På den alternative hjemsiden: Dontsavekaryn, som har samme design, men motsatt budskap, så lover to herrer som skriver under navnene Bob og Ben at alle bidrag de får inn skal brukes på strippebuler, og garantert ikke skal brukes til å betale regninger, eller hjelpe sultende barn i Afrika.

Vi for vår del holder mujligheten åpen for at begge nettsteder er en spøk, akkurat som Bonsai-katten.

Annonse