Microsoft Passport/Hotmai

Annonse


Microsoft må endre Passport

Microsoft Passport/HotmaiI forliket blir det slått fast – med Microsofts velsignelse – att Passport slik systemet er i dag samler inn for mye informasjon og truer personvernet. Forliket nevner spesielt barn, som kan føle seg tvunget til å oppgi mer opplysninger om seg selv enn de bør – med tanke på de alvorlige sakene man har hatt med pedofile på nettet.

I Passport-systemet finnes en egen tjeneste or barn – kalt “Kid?s Passport”.

Enhetlig system

Passport er Microsofts enhetlige innloggingssystem som i følge selskapet skal gjøre det enklere å handle på nettet. Norske brukere har stort sett kommet i kontakt med Passport via chatteprogrammet Messenger eller e-posttjenesten Hotmail.

Her oppretter du en Passport-konto for å få tilgang. Opplysningene du legger inn, kan også brukes i andre sammenhenger, om du gir din tillatelse.

Annonse


Krysset av i utgangspunktet

Selv om Microsoft har lagt vekk på at alt er frivillig, har ikke alle oppfattet det slik. I flere av tjenestene, blant annet Hotmail, er det i utgangspunktet krysset av for at Microsoft skal få lov å sende videre opplysningene du oppgir. Brukeren må med andre ord aktivt vegre seg mot denslags, noe FTC ikke syntes var godt nok.

Avtalen gjelder for 20 år. Innenfor denne perioden forplikter Microsoft seg til å gi FTC innsyn i forretningsmetodene rundt Passport.

Må ikke lure folk

Med umiddelbar virkning må Microsoft gjøre det klarere hva slags informasjon som blir registrert og hvordan den blir brukt. Samtidig må de utvikle systemer som sikrer informasjonen, slik at den ikke kan misbrukes på noe vis.

Endelig har Microsoft sagt at de på godt norsk ikke vil lure folk (“engage in deceptive practices”) – uten å innrømme at de har gjort det tidligere.Forliket
FTCs anklage
Begge pekere krever Acrabat Reader.

Annonse