Annonse


Kjempebot for søppelfaks

Hele 11.000 dollar, eller i overkant av 85.000 kroner koster det å sende en fax mottakeren ikke vil ha. Og Fax.com har sendt mange fakser. Så mange at boten totalt ble satt til 42 millioner kroner.

Ble advart

Boten er den største som noen gang er utferdiget for brudd på loven som skal beskytte amerikanerne mot uønsket søppelpost, telefonselgere og annen styggedom. – Det kan se ut til at Fax.com grunnlagt hele sin virksomhet på å spre uønskede telefaxer, heter det i en uttalelse fra FCC. Fax.com skal ha mottatt flere advarsler uten at det har fått dem til å endre praksis.

Rekordbot

Boten er også den første som noen gang er skrevet ut til en såkalt fakskringkaster. Fax.com skal ha spredt reklame og andre meldinger mot betaling for mer enn 100 selskaper. Til sammen skal FCC ha påtalt 489 lovbrudd.

Vil anke

Fax.com hevder boten er i strid med grunnloven og fratar selskapet yttringsfriheten. – Vi har nettopp mottatt boten og er svært skuffet over FCC. Vi må se nærmere på vedtaket, men regner med at vi vil anke avgjørelsen, sier Mary Ann Wymore, advokat i Fax.Com til AP.

FCC advarer også mer enn 100 selskaper som brukte Fax.com, og sier de risikerer å måtte betale maksimumsbøter dersom de fortsetter å spre slik post.

Annonse