Apple iPod

Annonse


Gratis FireWire-programvare

Apple iPodLynrask dataoverføring USB 2.0 blir standard i så godt som alle nye PCer fra i høst av, og langt de fleste PCer blir allerede nå levert med den nye overføringsstandarden. Apple er livredde for at deres konkurrenten FireWire vil ramle av toget.

På alle PC-er

Det er uansett at faktum at de drøye 50 millioner PC’ene og Mac-erne med FireWire installert blir småtterier mot den PC-parken med USB2 som nå kommer.

USB 2.0 er omtrent like raskt som FireWire – noen mener at den er raskere. Fordelen med FireWire er at den kan gi strøm til eksterne enheter, som Apples MP3-spiller iPod. I tillegg kan standarden overføre data mellom enheter, uten en PC eller Mac i mellom.

Ulempen med FireWire er høyre pris enn USB2, noe som ikke minst teller for de ekstremt kostnadsbeviste PC-produsentene på Taiwan og i andre lavkostland.

Annonse


Utviklerpakke

Apple har lagt ut sin FireWire Reference Platform til nedlasting, med gratis evalueringsliens.

Programpakken brukes til å utvikle innebygde FireWire-løsninger til eksternt utstyr som kameraer, harddisker, brennere etc.Apple har tidligere frigitt navnet FireWire for andre produsenter, som tidligere måtte nøye seg med å bruke den noe usexy tekniske betegnelsen IEEE 1394 på sine FireWire-produkter.Ved å fri til forbrukerelektronikk-bransjen på denne måten håper Apple at PC-produsentene skal bli tvunget til fortsatt å støtte FireWire. Så godt som samtlige digitale videokameraer på forbrukermarkedet har i dag FireWire-inngang.

Annonse