Goner virus

Annonse


«Goner»-gjengen tiltalt

Goner virusbbAvisen Ha’aretz skriver at de fem måtte møte for retten i Haifa tiltalt for forsettelig å ha forsøkt å ødelegge PC-er tilhørende selskaper og privatpersoner over hele verden.

Fengsel

En av de tiltalte er siktet for å ha skrevet viruset, mens de fire andre skal ha bidratt til å spre det. I følge tiltalen skal en av de fem også tidligere ha forsøkt å skape et virus som skulle ødelegge maskinene til brukere av chatterom på Internett. Dette viruset forårsaket imidlertid ikke de skadene som det var tiltenkt.

Leder for politiets gruppe for datakriminalitet, Meir Zohar, sier ungdommene kan vente seg fengselsstraffer på mellom 3 og 5 år dersom de blir funnet skyldige.

Falsk skjermsparer

W32/Goner-A spredte seg via e-post med «Hi» i emnefeltet, og et infisert vedlegg kalt GONE.SCR. Vedlegget utgir seg for å være en skjermsparer, men straks det var aktivert forsøkte det å ødelegge brannmurer og antivirusprogram på den infiserte maskinen. Viruset spredte seg via adresseboken i Outlook og gjennom Internett-chat, skriver The Register.

Annonse