Blackberry

Annonse


RIM går for Ericsson

BlackberryFremst i markedet for slike personsøkere ligger Research In Motinon (RIM) som med sin lille tekstmeldingsboks BlackBerry har tatt amerikanerne med storm.

Avtalen mellom RIM og Ericsson gir RIM anledning til å benytte seg av patentert teknologi innen GSM, GPRS, EDGE og CDMA mobiltelefonstandard.

Samler opp meldinger

USA har ikke hatt noe samordnet mobilnett, og mobiltelefoner som virker i en stat vil være ubrukelig i flere andre. Det har gjort BlackBerry populær blant reisende, som får inn meldingene sine så snart de befinner seg på et sted der dingsen har dekning.

UMTS

Dersom RIM ønsker det kan deres personsøkere i fremtiden benyttes i flere nett, også her hjemme. Men å få innpass i det europeiske markedet krever mer enn at boksen virker. Vi har allerede en rekke telefoner og andre dingser vi kan sende og motta meldinger med og venter nå på UMTS med fargeskjermer og levende bilder.

Annonse


På den annen side er det heller ikke noe i veien for at RIM lager sine egne telefoner, nå som de har fått tilgang til Ericssons teknologi.

Ericsson er med sine 10.000 patenter det selskapet som har tatt ut flest patenter innen områdene GSM, GPRS, EDGE og CDMA, og RIM må betale både lisensavgift og royalties til Ericsson for å ta teknologien i bruk.

Annonse