Annonse


Bygg synkstasjonen inn i PC-en

Jeg må krype til korset og innrømme at skrivebordet mitt tidvis forsvinner i et kaos av ting som er kjekke å ha, dokumenter jeg må kikke nærmere på og ting jeg skal rydde på plass når jeg bare får tid. Og når skredet gått og halve samlingen havner på gulvet banner jeg i stillhet over sjefen som bestemte at jeg skulle ha så lite skrivebord.

Men så finnes det altså noen som kan hjelpe meg et lite stykke på vei. Men loddetinn, sort maling, akryl-lim og noen ledningsstumper kan jeg frigjøre livsviktig skrivebordsplass.

Modding

Nettsiden med det glade budskap befinner seg på adressen http://www.techtv.com/screensavers/howto/story/0,24330,3394353,00.html. Her forteller Handspring-modderen Yoshi DeHerrera i detalj hvordan du skal gå frem for å gjøre et ledig hardisk-brønn om til et innbygget synkstasjon på bare noen minutter.

I korte trekk dreier det seg om å lime sykstasjonen, eller krybba som den gjerne kalles, fast inne i PC-en på en slik måte at når du dytter din PDA inn i harddiskbrønnen, så havner den direkte i krybba. Dessuten må det loddes på plass en knapp som lar deg starte synkronisering ved behov.

Annonse


Plug-and-pray

Ellers kan du velge om du vil lodde synk-kabelen inne i PC-en, bruke intern USB-port eller dra ledningen ut av kassa og koble den på plass der du ellers ville ha koblet den.

Jeg har ikke forsøkt oppskriften ennå, men merker meg at det advares mot at PDA-en kanskje vil slutte å virke når du modder (modifiserer) den. Men bortsett fra det.

Billig

Yoshi DeHerrera hevder ombyggingen ikke vil koste mer enn 30 dollar. Trolig vil en større papirkurv koste mindre og frigi enda mer skrivebordsplass, men det ser jo ikke riktig så stilig ut.

Annonse