Anti-virus 2

Annonse


Borgervern mot søppelpost

Anti-virus 2Dette mener Timothy Mullen, informasjonssjef i selskapet AnchorIS, som blant annet lager programmet SecureAccount.

Mullen mener at når private selskaper innen plate- og filmbransjen i følge et nytt lovforslag i USA får lov til å sende virus til private brukere som laster ned musikk eller film ulovlig, må privatpersoner ha rett til å svare med samme mynt overfor folk som sender virusmail eller annen uønsket post.

I følge News.com framsatte Mullen denne tolkningen under hackerkonferansen DefCon i Las Vegas i går.

Lovforslag

Foranledningen er en lovforslag framsatt av den amerikanske politikeren Howard Berman. Berman, som er medlem av Kongressen, mener at rettighetshavere innen kultur- og underholdningsbransjen skal ha lov til å forsvare seg mot hackere og piratkopister med nær sagt alle digitale midler.

Annonse


Ett av disse midlene er utsending av virus som sletter filer på brukerens hardisk.

Bermans logikk er den samme som våpenorganisasjonen NRA (National Rifle Association), som kjemper for at amerikanerne skal beholde sin rett til å forsvare seg mot kriminelle med skytevåpen.

Bermans lov bygger på samme prinsipp overført til den digitale verden.

Sporer e-posten

Mullen og hans selskap har utviklet en metode for å spore viruspost tilbake til maskinen den kom. Maskinen blir satt ut av spill, men blir ikke ødelagt. Det kreves imidlertid administratortilgang for å få satt den i gang igjen. Samtidig legges det igjen en advarsel som forteller administratoren at maskinen sprer virus.

Siden det er en maskin som spores opp og ikke bare avsenderen, blir det lettere å finne synderen. Mange virusprogrammer setter falske adresser i avsenderfeltet..

Annonse