Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Bush-rådgiver oppmuntrer hacking

Hacking datainnbrudd ill.Richard Clarke, som er president Bush rådgiver for datasikkerhet fortalte hackere og sikkerhetseksperter på Black Hat-konferansen i Las Vegas denne uka at de fleste sikkerhetshullene i programvare ikke blir funnet av produsenten.

Avslører sikkerhetsfeil

«Black Hat» og «White Hat» er begrep som brukes om henholdsvis »slemme» og «snille» hackere. Organisasjonen Black Hat har hatt konferanser om datasikkerhet siden 1997. Deltakere er stort sett profesjonelle sikkerhets-eksperter, med foredragsholdere fra både hackermiljøet, bedrifter og myndigheter.

Ansvar

– Hackere skal vise ansvar når det gjelder å rapporter om feilaktig programmering. En hacker bør først kontakte programskaperen, sa Clarke i følge nyhetsbyrået AP. – Dersom ikke denne reagerer, så ta kontakt med myndighetene.

Hvor mye som skal offentliggjøres er et tema som debatteres heftig. Noen sikkerhetseksperter argumenter med at full offentliggjøring er det beste, mens andre mener at eksperter og hackere bare skal advare om at problemet finnes, uten å vise hvordan feilen kan utnyttes.

Annonse


Frykter skader

Det har vært tilfelle der programskaperne har gått til sivil- eller straffesak etter at sikkerhetshull er avslørt.

– Hvis det mangler nødvendig beskyttelse i lovverket, så må vi ta en titt på det, kommenterte presidentrådgiver Clarke.

Annonse