Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tysk knock-out for Napster

Tyske Bertelsmann har stått fram som Napsters redning. Men et opprør i ledelsen i det tyske medieselskapet kan ha gjort en endelig slutt på musikktjenesten.

Konsernsjefen i Bertelsmann er blitt presset ut av sin stilling.
– Thomas Middelhoffs påtvungne avskjed fra Bertelsmann kan være et ødeleggende slag for Napster, som Middelhoff slåss for, i følge personer i selskapet og forretningsanalytikere, melder New York Times.

Millionsluk

Bertelsmann skal ha lånt over 600 millioner kroner til Napster. Det ville også ha kostet flere hundre millioner kroner å løse tvister med forskjellige plateselskap, og få lov til å selge musikken deres på nettet.

Stadig tro på forretning

På toppen hadde Napster over 80 millioner registrerte brukere. Så sent som i april sa Middelhoff til en tysk avis at Napster stadig hadde mulighet for å bli Internettets beste forretning.

Napster sluttet sin tjeneste i juli 2001, og søkte om beskyttelse etter USAs konkurslovgining i juni i år. Siste nytt på Napsters hjemmeside er fra 17. mai. Da lånte Bertelsmann Napster 60 millioner kroner for å betale ut kreditorer.