Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Påviste feil – trues med fengsel

En gruppe forskere påviste feil på HPs operativsystem for stormaskiner. De trues nå med fem års fengsel og opptil 3.8 millioner kroner i bot for å ha røpet forretningshemmeligheter.

Nylig ble det kjent at en svakhet i HPs operativsystem Tru64 Unix hadde en svakhet, som kunne føre til at en innbryter kunne overta kontroller over maskinen. Dette ble gjort kjent av gruppa SnoSoft, melder nyhetstjenesten News.com.

SnoSoft er navnet på en løst organisert gruppe forskere.

Åndsverk gir hodeverk

HP truer nå med å bruke den kontroversielle loven «Digital Millennium Copyright Act» for å kneble kritikerne. Dette er en lov som blant annet er brukt når det gjelder lovligheten av å knekke koder for å spille av DVD-filmer, og ble brukt blant annet mot nettsteder som publiserte programmet DeCSS. I tillegg trekkes inn andre lover som dekker datakriminalitet.

I et brev fra en visepresident i HP truer selskapet med at medlemmer av gruppen SnoSoft risikerer bøter på opptil 3.8 millioner kroner og fengselsstraff på inntil fem år, melder News.com.

Offentligjorde skadelig program

Grunnen er at et medlem av gruppen offentliggjorde en link til programmet som kan lage problemer.
– Her er warez’n, ikke noe spesielt, men det gjør jobben, var kommentaren som fulgte linken.
Nå forlanger visepresident Kent Ferson i HPs Unix-avdeling at linken fjernes fra debattsiden, og at gruppe ikke lenger skal kommentere feilen som kan ramme HPs Unix.

Cnet melder at HP ikke vil kommentere brevet. Selskapet skal ha kjent til feilen i en tid, uten å ha gjort noe for å rettet den opp.