Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– MSN må betale for trafikk

Om store amerikanske nettsteder som Yahoo!, ebay eller MSN vil ha trafikk fra India, må de heretter betale for det. Det mener indiske nettoperatører.

MSN Music logo
Internet Service Providers Association of India (ISPAI), som organiserer indiske nettoperatører, er ikke helt enig med seg selv når det gjelder spørsmålet om utenlandske nettsteder skal betale for seg dersom de ønsker indiske surfere . Men flere av de største medlemmene deres har gått ut og sagt at de ønsker en slik løsning.

Avgift

I følge den indiske avisa Hindustan Times vil operatørene ha en løsning der man i utgangspunktet blokkerer tilgangen til store, utenlandske nettsteder. Dernest vil hver enkelt ISP åpne for nettsteder som har betalt en avgift. Avgiftens størrelse vil variere med trafikken man får.

Lett å komme rundt

Kritiske røster hevder at det vil bli ssvært vanskelig å løse dette rent teknisk. Indere med et minumum av nett-kunnskap vil enkelt kunne nå sider som er sperret. Og om de er redd for å bli oppdaget, kan de bare bruke nettleseren Peek-A-Booty, som gjør det så godt som umulig for en ISP å spore opp brukeren.