Sense tilb.

Annonse


Gla’melding for Sense

Sense tilb.Post- og teletilsynet (PT) er klar i sin tale. De sier at Telenors priser ikke er kostnadsorienterte, og fastslår at Telenor Mobil tar for høye leiepriser for sitt gsm-nett. I et brev til Telenor som blir offentliggjort i løpet av dagen, krever PT kraftig priskutt. Dette i følge avisa Dagens Næringsliv, som har fått tilgang til brevet. PT vil i følge avisa tvinge Telenor til å redusere sine nettleie-prisene med hele 25 prosent.

Bruker Telenors nett

Sense er en såkalt «Service Provider», det vil si en mobiloperatør uten eget gsm-nett. De har eget markedsførings-, kunde- og salgsapparat, men må leie seg inn på gsm-nettet til Telenor Mobil og NetCom. 70-80 prosent av Sense sin mobiltrafikk går igjennom Telenors nett.

Sense og Telenor Mobil ble tidligere i år ikke enige om nettleieprisen, og saken ble behandlet i PT. Etter tre måneders megling klarte ikke partene å bli enige. Nå har altså PT sagt sitt.

Telenor vil klage

Det betyr ikke at saken er opp og avgjort. Telenor deler ikke PTs priskalkyler, og vil trolig påklagge vedtaket.

Annonse


– Vi bestrider måten Post- og teletilsynet vurderer kostnadsorienterte priser. Utover det vil vi ikke si noe, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin til Dagens Næringsliv, og viser til at selskapet forbereder et svar til Post- og teletilsynet.

Dersom vedtaket blir stående, trer det i kraft fra nyttår av. Det er imidlertid ikke klart om prisreduksjonen fra Telenors side vil medføre lavere priser for Sense-kunder.

Annonse