Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gla’melding for Sense

Post- og Teletilsynet forlanger at Telenor senker nettleien. Det tjener mobilselskapet Sense 60 millioner i året på.

Sense tilb.
Post- og teletilsynet (PT) er klar i sin tale. De sier at Telenors priser ikke er kostnadsorienterte, og fastslår at Telenor Mobil tar for høye leiepriser for sitt gsm-nett. I et brev til Telenor som blir offentliggjort i løpet av dagen, krever PT kraftig priskutt. Dette i følge avisa Dagens Næringsliv, som har fått tilgang til brevet. PT vil i følge avisa tvinge Telenor til å redusere sine nettleie-prisene med hele 25 prosent.

Bruker Telenors nett

Sense er en såkalt «Service Provider», det vil si en mobiloperatør uten eget gsm-nett. De har eget markedsførings-, kunde- og salgsapparat, men må leie seg inn på gsm-nettet til Telenor Mobil og NetCom. 70-80 prosent av Sense sin mobiltrafikk går igjennom Telenors nett.

Sense og Telenor Mobil ble tidligere i år ikke enige om nettleieprisen, og saken ble behandlet i PT. Etter tre måneders megling klarte ikke partene å bli enige. Nå har altså PT sagt sitt.

Telenor vil klage

Det betyr ikke at saken er opp og avgjort. Telenor deler ikke PTs priskalkyler, og vil trolig påklagge vedtaket.

– Vi bestrider måten Post- og teletilsynet vurderer kostnadsorienterte priser. Utover det vil vi ikke si noe, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin til Dagens Næringsliv, og viser til at selskapet forbereder et svar til Post- og teletilsynet.

Dersom vedtaket blir stående, trer det i kraft fra nyttår av. Det er imidlertid ikke klart om prisreduksjonen fra Telenors side vil medføre lavere priser for Sense-kunder.

Stikkord: Mobil