Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DOS-angrep mot platebransjen

Den amerikanske platebransje-organisasjonen RIAAs hjemmesider ble bombardert med falske meldinger, og måtte stil slutt gi tapt.

Hacket!
RIAA meldte for få dager siden at de støttet et omstridt lovforslag, som vil gjøre det mulig å hacke seg inn på nettverk der det er mistanke om at det foregår ulovlig fildeling. Allerede fredag steg trafikken på nettsiden til unaturlige høyder.

Hevn?

RIAA (Recording Industry Association of America) er den amerikanske musikkindustriens bransjeorganisasjon. RIAA har stått i spissen for å stoppe fildelingstjenester som Napster og KaZaA. Det fører derfor til spekulasjoner om det er irriterte hackere som slår tilbake når RIAAs hjemmeside nå gikk ned.

Lastet ikke ned musikk

DOS-angrep (Denial-Of-Service) innebærer å overbelaste en server til den takker for seg, som regel ved å sende kaskader av epost, eller andre typer henvendelse til serveren, inntil den blir borte fra nettverket.

– Har de ikke noe bedre å fordrive tiden med enn å hacke vår side?, uttalte en talsmann for RIAA til nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig gledet seg over at hackerne i hvert fall ikke lastet ned ulovlig musikk mens de foretok angrepet….