Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple stoppet lekkasje

Det franske nettstedet MacBidouille la ut bilder av en kommende 1.2GHz+ PowerMac. Det fikk de angre på.

PowerMac G4
Nettstedet la ut bilder av kabinett, chassis og innmat. Nøyaktig 18 timer etterpå fikk de høre fra advokatfirmaet Arent, Fox, Kintner, Plotkin & Kahn.

MacBidoille mottok et såkalt «cease and desist»-brev med ordlyden:Ditt selskap kan ha publisert konfidensiell forretningsinfomasjon fra Apple og/eller Apple forretningshemmeligheter og kan bli holdt ansvarlig for å bryte Apples rettigheter.

Plager småfolk

I følge nettavisa eWeek.com vet Apple at de har små sjanser for å vinne en rettssak mot noen som har publisert bilder eller opplysninger om kommende Mac-modeller. Slikt skjer med PC-fabrikanter stadig vekk. Og ikke minst bilprodusenter er utsatt for snikbilder av sine nye modeller i pressen, uten at det blir noe etterpill av den grunn.

I stedet nekter Apple presseorganer som publiserer rykter og snikbilder adgang til messer de kontrollerer, slik de gjorde på MacWorld Expo i New York i forrige uke. I tillegg pusser de advokater på mindre nettsteder som de vet ikke har penger til å kjøre en rettsak.

Satte foten ned

Noen har imidlertid satt ned foten. Mac-entusiasten Chevell, som driver nettstedet MaxOSX.org, ble i følge eWeek så lei av telefonene fra Arent, Fox, Kintner, Plotkin & Kahn at han truet med å saksøke dem.

– Jeg ba minst ti ganger om å få kravet deres skriftlig, men motok det aldri. Etter at de begynte å ringe meg privat om kvelden og på mobiltelefonen min, truet jeg med å saksøke dem for trusler. Siden har jeg ikke hørt noe fra dem, sier Chevell.