Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sun med StarOffice

Microsoft er misfornøyd med salget av Office til Macbrukere. Og nå går Apple og Sun sammen om å utvikle kontorpakken StarOffice for Apples operativsystem OS X.

StarOffice 6.0
Microsoft hadde ventet at de skulle selge vel 350.000 kopier av kontorpakken for Office, etter at den siste utgaven kom i november. Hittil er bare 300.000 kopier solgt.

Etter nyttår

Apple og Sun vil trolig ha ferdig en java-versjon gratispakken OpenOffice allerede i år. I løpet av en kommersiell utgave av StarOffice neste år.

-Sun har lenge sett etter allierte i sitt korstog for å popularisere StarOffice, som er en konkurrents til Microsofts Office. Hittil har ingen av de store PC-produsentene forpliktet seg til seriøst å støtte StarOffice, heter det i nettavisen News.com.

Lavmål

– Samarbeidet mellom Apple og Sun kan føre til ytterligere oppsmuldring av forholdet til Microsoft, som nådde et nytt lavnivå før årets Macworld Expo i New York. Microsoft, ga delvis Apples markedsføring av OS X skylden for et skuffende salg av Office for Mac, heter det i News.com.

– Dette kan ødelegge et forhold, som uansett er litt skrøpelig, sier Gartner Groups analytiker Michael Silver.

StarOffice finnes fra før av i versjoner for Windows, Solaris og Linux.