Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Universiteter i nettkrig

To av USAs mest prestisjetunge universiteter ligger i krig med hverandre. Yale beskylder Princeton for å ha hacket seg inn i studentdatabasen deres.

Hacking datainnbrudd ill.
Amerikansk kriminalhistorie er full av mange underlige tilfeller. Men det er ikke hverdagskost at professorer og universitetslektorer blir anmeldt for å bruke ufine meetoder i rekrutteringen av studenter.

Online-opptak

Yale-universitet har anmeldt det konkurrerende Princeton-universitetet til det føderale politiet FBI for å ha hacket seg inn i systemet deres. Yale har et system som gjør det mulig for studenter å søke om opptak via Internett. De får rask tilbakemelding om de har muilighet til å komme inn eller ikke.

Lagret opplysninger

Opplysninger om studentene som har logget seg inn, som karakterer og papirer fra tidligere skolegang, ligger lagret hos Yale. Disse opplysningene ville Princeton ha tak i, mener Princeton-ledelsen. Grunnen til innbruddene skulle være at Princceton ønsker flere studenter. Og søkere til Yale er ikke de dummeste å starte med.

18 innbrudd

Til sammen mener Yale å kunne bevise at de har hatt 18 uautoriserte innlogginger fra administrasjonen ved Princeton-universittet.

Princeton-universitetet hevder på sin side at Yale har brutt personvernet ved å lagre opplysninger om studenter som har søkt opptak hos dem.