Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensk-norsk klan vant CS-turnering

Summer Championship 2002 i Counter-Strike er over, og det gikk bare middels bra med den norske favoritten Team Spacebar. Men turneringsvinneren Schroet Kommando har flere norske spillere på laget.

Det gikk som Team Spacebar, eneste helnorske lag med i sommerens store Counter-Strike turnering i Dallas, hadde fryktet: de svenske superlagene vant.

Det ble kjempet harde antiterrorist-kamper om tilsammen $100.000, eller nærmere 700.000 kroner, hvorav Team Spacebar ble premiert 13.000 kroner for sin delte 9.-12. plassering.

– Vi er fornøyd med innsatsen i kampene vi har spilt, men føler at resultatet ikke snakker for kvaliteten på det vi har gjort. Vi hadde håpet på en høyere plassering, og lover å komme tibake sterkere i fremtidige events, sier Jørgen Lauvsnes i Team Spacebar til ITavisen.no.

Vinnerlaget, Schroet Kommando, kan reise hjem til Sverige med 180.000 kroner ekstra i kofferten. To nordmenn, Jørgen Johannesen og Ruben Bielenberg, er spillere i den svenske klanen.

Her er den endelige resultatlisten:

  1. $25,000 Schroet Kommando (Swe)
  2. $15,000 GameOnline! (Swe)
  3. $10,000 eSports United (Swe)
  4. $7,000 Domain of Pain (USA)
  5. $6,000 The Speakeasy Offensive (USA)
  6. $5,000 Infinity eSports (UK)
  7. $4,000 Gamers-X (USA)
  8. $3,000 riot-squad (USA)
Vi har hatt hyppig mail-korrespondanse med Team Spacebar, og lar manager Jørgen Lauvsnes oppsummere de siste dagene i Dallas, Texas:

vs. Evil Geniuses

Etter å ha duttet ned i den nedre stigen (det skjedde etter forrige oppdatering) så var presset mye høyere. Nå var det vinn eller forsvinn! Vi skulle spille vår neste kamp tidlig på morgenen tirsdag, dallas tid, med andre ord på ettermiddagen her i Norge.

Laget vi skulle møte var Evil Geniuses, et lag vi ikke hadde hørt om på forhånd, men som hadde overasket mange ved å i det hele tatt kvalifisere seg fra de initsierende rundene.

Kampen ble spilt på de_aztec

Første runde: 12-0 i vår favør

Vi spilte utrolig sterkt som det forsvarende laget i dette scenarioet, og de fikk ingen runder.. Vi måtte bare vinne 1 av de neste 12 rundene for å vinne kampen, og det så veldig lyst ut. De begynte bra, og vi var under 0-5. Akkurat da så det ut som gutta fikk en vitamininnsprøytning, og vi vant den viktige runden.

Andre runde: 1-5

Totalt 13-5

Vi kom videre, og skulle slite oss videre i den lavre stigen. Med visshet om at hver kamp var like viktig, fikk vi beskjed om at gutta skulle spille bare tre kvarter etter at den første matchen var ferdig.

vs. fzer0

Motstander fzer0, et australsk lag som allerede hadde slått ut en av favorittene i turneringen. Scenarioet var de_train og stemningen blant publikum på Spacebar var nervøs.

Første runde startet, og vi skulle begynne som det forsvarende laget igjen. Endelig var formen der, og gutta viste seg frem fra sitt aller beste. Nok en gang var forsvaret ugjennomtrengelig! Runde på runde prøvde fzer0, men etter første halvdel var stillingen nok en gang:

Første runde: 12-0 i vår favør

Igjen trengte vi bare 1 av 12 runder, og denne gangen måtte vi ikke vente lenge.

I første runde rushet gutta over fienden, og vant fortjent!

Andre runde: 1-0

Totalt 13-0

vs. GamerX

2 viktige kamper var over, og vi var nå i topp 12 uansett hva som skjedde! Det ble en liten pause, og neste kamp var ikke før 22:30 norsk tid. Problemet nå var at vi skulle spille ett scenario som turneringsorganisatoren hadde lagd selv. Navnet er clan1_mill. Dette scenarioet er laget for turneringsspill, og er forsåvidt et meget bra scenario. Problemet er bare at det ikke spilles utenfor USA i det hele tatt! Vi hadde dermed ingen trening på dette, og krysset fingrene for at motstanderen vår var Europeisk som oss.

Men sånn flaks kan man ikke ha. Vi skulle møte GamerX, som kom ned i den lavre stigen etter et tap i kvartfinalen i den øvre.

Kampen kom i gang, og vi skulle angripe først denne gangen. Alt så veldig mørkt ut, og GamerX forsvarte seg utrolig bra.

Første runde: 2-10

Det så ut som om gutta var preget av alvoret, og at de tydeligvis slet med motstanderens kjennskap til dette scenarioet!

Når vi startet å forsvare, så var stemningen tung på Spacebar der vi så på storskjerm. Ingen hadde spesielt troen på dette, da det var så mange runder å ta igjen. Men nok en gang steg gutta til oppgaven!

Andre runde: 10-2

Etter fantastisk spill, var stillingen uavgjort. Det måtte overtid til, og det spilles 2*3 runder helt til en vinner er avgjort.

Første runde, første overtid: 1-2

Andre runde, første overtid: 2-1

Vi tapte noen avgjørende skuddvekslinger da vi egentlig hadde overtaket, og på grunn av dette rotet vi bort en seier her, og det var uavgjort igjen! Spenningen steg, da 2*3 runder igjen skulle startes.

Første runde, andre overtid: 2-1

Andre runde, andre overtid: 2-0

Etter at de vant 2 runder den første, trengte de bare 2 nye, og denne gangen klarte vi ikke å vinne de viktige duellene. Motstanderne vant en knepen seier ikke på dyktighet, men rett og slett det faktum at de kjente scenarioet bedre.

Selvfølgelig er ikke dette noe vi skal skylde på, for resultatet snakker for seg selv. De vant og vi gratulerer GamerX med det.

Dessverre for dette var vi ute av turneringen. Plasseringen vår var klar med en gang, såkalt «delt plassering» på 9.-12. Vanligvis bare referert til som 9. plass.

Heldigvis for Norge, så ble seieren dratt hjem av Schroet Kommando Scandinvia, som har 2 nordmenn på laget.

Vi håper å komme tilbake sterkere i CPL Oslo i oktober!

Stikkord: spilltester