Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bredbånds-tellerskritt i høst

Etter 1. oktober kan Telenors ADSL-kunder ikke lenger surfe så mye de vil for fast månedspris. Telenor innfører volumtaksering allerede i høst.

bredbånd Ash illustrasjon
Dette opplyser Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas til Nettavisen.

Slutt 1. oktober

– Den nye prismoddellen for ADSL blir annerledes enn den nåværende. Jeg tør ikke foregripe begivenhetenes gang, men jeg kan si så mye som at vi legger om prismodellen slik at den passer for andre enn bare storbrukerne, sier Baksaas.

Han vil lansere den nye prismodellen en gang i tredje kvartal. Det vil trolig si før 1. oktober.

Fortsetter der Tormod slapp

Baksaaas’ forgjenger Tormod Hermansen utttalte i slutten av april i år at Telenor ikke kunne oprettholde dagens prismodell på ADSL, og at en difffersiering av prisene ville tvinge seg fram – tilsvarende det vi i dag har med mobiltelefoni.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. «Spis så mye du vil»-modellen har lenge vært selve salgsarguemntet overfor bredbåndskunder. At Telenor nå tenker i andre baner, blir av svært mange av kundene deres regnet som et svik.

Bedre for små-brukere

I balansens navn er det likevel verd å nevne at med de prismodellene som er foreslått, vil folk som bruker Internett lite få et billigere tilbud. Det er storbrukerne som må betale gildet – og storbrukere blir vi mer eller mindre alle når bredbånd med trådløst nettverk er installert i stua…

Det er også viktig å påpeke at den nye prissrukturen bare vil gjelde for kunder uten bindingstid. De som har bundet seg for en kortere eller lengre periode, vil ikke oppleve endringer før bindingstida er ute, i følge Telenor.

Stikkord: internett