Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates innrømmer .net-vansker

Microsofts grunnlegger og sjefsprogramvareoffiser Bill Gates innrømmer at det går tregt å selge idéen om .net.

Gates, Bill NY2
På en maratonpressekonferanse i Redmond, Washington onsdag lokal tid gjorde han iherdige forsøk på å forklare hva .net er. Uten å lykkes denne gangen heller – i følge tilstedeværende journalister.

Saktere enn håpet

Samtidig innrømmet han at utbredelsen går langt langsommere enn han liker.

– På enkelte områder har vi kommet lenger, men på andre områder går det ikke så fort som vi hadde håpet på, sa han.

Han gikk også inn på fiaskoen med Hailstorm, systemet som skulle gi Microsoft staatus som universell formidlingssentral for mobile netttjenester. Og MyServices, som skulle fungere som en blanding av kjøpesenter, servicesentral og digital oppbevaringsboks, men som få ville ha eller la merke til.

Alt og ingenting

Mange har påpekt at Microsoft har lagt altfor mange produkter under sin .net-paraply. Dette har ført til at verken IT-sjefene eller folk flest aner hva .net er. Det har kort sagt blitt alt og ingenting.

Dette mens Microsoft-talspersoner iherdig har prøvd å begrense til en server- og nettverksplattform, for liksom å gjøre det hele litt klarere.

Du har for eksempel Passport, som i manges øyne er en moderne, kapitalistisk utgave av Storebror ser deg. Chattetjenesten MSN Messenger er også med i .net. Men den er i hvert fall på beina, og er til og med en suksess.

– Flere elementer i .net har kommet for tidlig. Vi tror på .net-strategien, men har tatt noen feilsteg underveis, uttalte Gates.

Tar pause

Han kunne også fortelle at Microsoft tar en aldri så liten pause før de setter full fart på markedsføringen av nye .net-tjenester.

For egen del ville vi gjerne ha spurt mannen om han virkelig tror at folk liker tanken på å plassere hele sitt digitale liv i hans hender….

Utskrift av pressekonferansen med Gates og Ballmer