Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AMD med 64 bits prosessor

Intel skynder på for å få ferdig en 3GHz pentium 4. AMD svarer med en 64 bits prosessor, med styrke som en middels arbeidsstasjon.

AMD jobber med en lang liste av partnere, for å få ferdig programvare og hardware som kan dra nytte av den nye prosessoren, når den lanseres tidlig neste år.

Operasjon rullende torden

AMD har allerede sendt flere titalls PC-er med den kommende prosessoren til spillutviklere og multimediaselskap, sier AMDs John Crank til nettavisen News. Dette er et ledd i «Operation Rolling Thunder», som er selskapets kodenavn for kampanjen som skal gjøre databrikken kjent.

Krever mer

Men det reises spørsmål om det er bruk for all datakraften. News hevder at en PC med «Clawhammer» vil ha samme datakraft som dagens arbeidsstasjoner som brukes av forskerne i DaimlerChrysler og NASA. En 64 bits brikke kan administrere mer enn 4 GB med minne, og det er det ennå ingen spillutvikler som har laget spill der dette er i nærheten av å være et krav. AMD mener de første PC-ene vil bli levert med 4GBs minne som standard i 2004.

Spill jakter «kraften»

AMD er hittil den eneste produsenten av dataprosessorer som har varslet en 64 bits brikke ymtet på forbrukersegmentet.
– Vi tror ganske enkelt at folk vil bruke brikken, bare fordi den er der, kommenterer ansvarlig for AMDs branding av Athlon Mark de Frere
Selskapet kommenterer at etterspørselen alltid har økt etter raskere prosessorer og økt minne, spesielt når det gjelder spill.

Intel mener forbrukerne ikke har behov for 64 bits prosessorer, men kjører selv ivrig på med sine Itanium 64-bits serverbrikker.