Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel-nedtur for filmpirater

Intel vil levere komponenter for en bærbar digital videospiller. Men av frykt for Hollywood er spilleren sperret for fildeling.

Dentte melder nettstedet ZDNet, som har snakket med kilder på innsiden av Intel-konsernet.

I følge disse kildene vil spilleren være laget slik at den bare kan overføre data til og fra PC. Du kan ikke koble den opp mot nettet, verken direkte eller indirekte gjennom ekstern maskin. Dette gjelder uansett hvilket format filmen er lagret i, og uansett om den er opphavsbeskyttet eller ikke.

Masse restriksjoner

Ved hjelp av en aktiveringsrutine som ligner den Microsoft bruker med Windows XP og Office XP, vil spilleren forsikre seg om at det er samme PC som brukes hele tiden. Du kan med andre ord ikke koble den til en annen PC enn den første du koblet den opp mot.

Intel bekrefter langt på vei den nye videoopptakeren, men vil ikke gå inn på detaljer. De kommer ikke selv til å produsere spilleren. Men selskapets avdeling Intel’s Emerging Platforms Lab vil mandag presentere programvare og deler som produsenter kan bruke for å lage maskinen.

Rask overførsel

Boksen blir på størrelse med en vanlig billigbok, og at den kan laste ned innhold fra en PC med USB 2.0, eller med 802.11b-teknologi.

Enhetene vil ha en Intel XScale prosessor, harddisk og skjerm. Antatt pris vil trolig havne på 400 dollar i USA, og dermed trolig fire tusen kroner i Norge. Intel vil overlate til produsentene å bestemme spesifikasjonene, men standard blir trolig en harddisk på 20 GB og 4-tommers passiv skjerm.

Dersom ZDNets kilder snakker sant om alle restriksjonene, spørs det om folk vil ha den….