Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony med billig-PDA

Sonys nye PDA koster like over 2000 kroner. Det japanske selskapet vil nå ta opp kampen mot Palm for alvor.

Den nye modellen kalles Clie PEG-SL10, og dens sterkeste kort er prisen. I USA er denne satt til vel 150 dollar, og den blir en utfordrer til Palms modell m125. På Elkjøp er prisen på den siste 2.899 norske kroner. Brukes samme kalkyle ville den ha kostet under 2.200 kroner dersom den skulle på marekedet i Norge.

Selv om Sonys PC-serie Vaio kommer hit til landet i høst, er det usikkert om PDA-serien deres blir å få tak i her i landet.

Skolestart

Sony har modellen klar for Japan og USA rett før skolestart.

Den har både Word og Excel innebygd, bruker Palms operativsystem 4.1, og kommer med monokrom skjerm. Oppløsningen er på 320 x 320 pixel. Internt minne er på 8MB, og det er plass til en Memory Stick for ekstra minneplass.

Labert salg

I USA er salget av håndholdte så sommerstille at det ikke har vært lavere siden september i gjor, melder nettavisen Cnet. Palm står for om lag 45 prosent av salget. Sony hadde i den første uka av juli en markedsandel i USA på 21 prosent. Det er en knapp prosent foran Handspring, som står for vel 20 prosent av omsetningen for håndholdte.