Hopp til navigasjon Hopp til innhold

.NET for Apache

Microsoft og Covalent Technologies forkynner i morgen at Microsoft-plattformen .net nå kan brukes sammen med Linux-nettserveren Apache.

WebSphere, som er IBMs svar-på Microsofts nettplatform .net, har hittil vært det eneste alternativet for Linux-utviklere på Internettservernivå.

Kunngjøringen regnes som ganske oppsiktsvekkende, men ikke direkte overraskende. Den siste måneden har vi sett en fundamental holdningendring hos Microsoft når det gjelder Linux og åpen kildekode.

Holdningsendring

Mens toppsjefen Steve Ballmer tidligere skrek seg hes om hvordan gratiskultultur, GPL (General Public License), Linux og åpen kildekode ødela hele IT-bransjen og til og med hele copyright-systemet, prøver nå Microsoft-toppene å komme Linux-folket i møte.

For et par uker siden innrømmet Ballmer åpent at Microsoft nå anså Linux som en seriøs konkurrent, og at operativsystemet i enkelte utgaver er både stabilt og brukervennlig.

– Kutt Windows-vanen!

Fra den andre siden har det heller ikke manglet på krutt. Covalent Technologies, som nå altså har altså lanserer .net-støtte for Apache, har blant annet reklamert med slagordet «Kick the Windows Habit» («Kutt Windows-vanen»).