Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telegigant konkurs

Teleselskapet WorldCom bestemte seg søndag kveld for å gå til skifteretten. Konkursen er den desidert største i USAs historie.

Målt både i antall dollar og ansatte er omfanget av konkursen dobbelt så stort som sammenbruddet til energiselskapet Enron.

Ifølge Wall Street Journal søkte WorldCom søndag kveld om beskyttelse mot sine kreditorer under den amerikanske konkurslovens paragraf 11 i skifteretten i New York.

Fusk i regnskapet

Selskapet fritas da fra nedbetaling av rundt 14 milliarder kroner i renter i året. I juni i år innrømmet WorldCom at de hadde fukset med regnskapstallene, og oppført nesten 28 milliarder kroner i driftsutgifter ble i stedet for langsiktige investeringer.

Fortsatt drift

WorldComs administrerende direktør John Sidgmore sa i et intervju tidligere på søndag at han tar sikte på at selskapet har en gjeldsplan klar i løpet av ni til tolv måneder. Planen vil blant annet innebære at gjelda restruktureres og at selskapet fokuserer på sine kjerneområder mens andre deler selges.

Skylder 300 milliarder

Dermed kan USAs fjerde største tele-selskap med 60.000 ansatte fortsette driften mens det utarbeides en plan for å betale gjelda, som er kommet opp i nesten 300 milliarder kroner.

Administrerende direktør i Teleplan, Asgeir Myhre, sier til NRK at igjennom en restrukturing av WorldCom, er det mulig at de ansatte får beholde sine jobber.

(Telecom.no)

Stikkord: Mobil