Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Real med støtte for MediaPlayer

Med sin Helix-programvare vil RealNetworks støtte medieformatene til erkefienden Microsoft. Dermed blir det ett fett hvilken avspiller du bruker.

Real Player
– I dag er det et vannskille for levering av Internettmedia. Siden vi introduserte RealAudio for sju år siden, har bransjen spurt etter en åpen plattform for videre standardisering og utvikling. Vi tilfredsstiler nå det ønsket når vi annonserer vår Helix Platform, heter det i en melding fra stifter og styreformann Rob Glaser i RealNetworks.

Støtter Windowsformat

RealNetworks har tidligere ikke støttet filformat for Windows Media, på grunn av konkurransen med Microsoft.

Dette ble endret da RealNetworks mandag lanserte programmene Helix Universal Server and Helix Producer. Selskapet lover å offentligjøre kildekoden for tjenerprogrammet innen 90 dager, og senere også for serverprogrammet.

Kuttet ledelsen

RealNetworks har mistet sin opprinnelige ledelse når det gjelder avspillere for multimedia.

– Microsoft følger reglene de perfeksjonerte i konkurransen mot Netscape Communications. Microsoft har klart å kutte ned på RealNetworks opprinnelige dominanse ved hjelp av sitt operativsystem, kommenterer New York Times.

Mest hjemme

I følge analytikerne i Nielsen/NetRatings har RealNetworks stadig en ledelse når det gjelder hjemmebrukere.
I april hadde RealMedia 17 million registrerte brukere i USA, som oppga at de brukte programmet hjemme. Til sammenligning hadde Windows Media at 15.1 millioner hjemmebrukere og vel 7.3 millioner hjemmebrukere hadde Apples QuickTime.
På jobben var stillingen vel 12.2 millioner unike brukere av Windows Media, 11.6 millioner brukere av RealMedia og 5 millioner brukere av QuickTime.

Advokatmat

Selskapet har ikke søkt Microsoft om lisens, men har gjenskapt teknologien for å sende data mellom server og spiller, melder The New York Times.
En talsmann for Microsoft kommenterte at selskapet ville se nøye på om RealNetworks hadde søkt lisens før de utviklet sitt system.