Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk håp i CS-mesterskap

Det blir terroristkrig i stor skala i USA denne helga. Vi følger Team Spacebar, eneste norske klan med i Counter-Strike Summer Championship 2002.

Cyberathlete Professional League er en stor og seriøs organisasjonen som jobber for å fremme dataspill som en tilskuersport. Foreningen arrangerer store turneringer over hele verden, og denne helgen står den store Pentium 4 Processor Summer Championship 2002 for tur i Dallas, Texas.

Det skal konkurreres i lagspillet Counter-Strike (versjon 1.5), verdens mest populære nettverksspill, hvor antiterrorister møter terrorister i hektisk og intens skuddveksling.

Kampklar klan

96 lag fra 15 forskjellige land skal kjempe i turneringen, som på mange måter kan regnes som en slags olympiade i dataspill. Pengepremiene i turneringen beløper seg til sammen på $100 000 – eller ca. 700 000 kroner – og det vinnende laget («klanen») kan reise hjem fra Dallas med 180 000 kroner ekstra i kofferten.

Utøverne i Team Spacebar, tidligere kjent som Meredia, sitter nå og varmer opp foran skjermen i USA, med tusenvis av andre CS-spillere.

Medlemmene i klanen er:

  • Jonas Vikan (20), aka bsl
  • Hallvar Dehli (21), aka Knoxville
  • Knut Magnus Hovden, (16) aka Damien
  • Lars Olaisen(18), aka Naikon
  • Daniel Rekkedal(18), aka Starwatch
  • Jørgen Lauvsnes(20), aka yuPstEr – Manager

Før turneringen har gutta trent jevnt og trutt, både hjemmefra over internett – hvor de snakker sammen ved hjelp av mikrofon mens de spiller – og i det siste på nettcaféen Spacebar i Trondheim, som sponser klanen sammen med Coca-Cola.

– Vårt mål er å fortsette å være den beste klanen i Norge, samt å hevde oss i verdenstoppen. Hvor høyt vi kan nå i verden er vanskelig å forutse, men vi håper å kunne stabilisere oss i topp 5. Arrangementet i Dallas vil være som en ildprøve for oss i så måte, forteller manager Jørgen Lauvsnes.

Team Spacebar er den eneste helnorske klanen som konkurrerer i Summer Championship 2002, men et par andre norske spillere deltar også, som medlemmer i svenske lag: Ola Moum fra Horten spiller for klanen GameOnline, mens Jørgen Johannesen og Ruben Bielenberg er med i Schroet Kommando.

Startskudd søndag

Første kamp i turneringen spilles søndag 21. juli 10:00 lokal tid, og finalen spilles 14:30 på onsdag 24.

– Det er noen super-råe svenske og amerikanske lag med som vi vil få problemer med å slå, men vi satser på en god topp 5-plassering, sier Jonas Vikan (bsl) i Team Spacebar til ITavisen.no

ITavisen.no vil komme med oppdateringer og fortelle hvordan det går med Team Spacebar, men ivrige interesserte kan også følge turneringen live på webcasts.netfire.com

Stikkord: spilltester