Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3.9 millioner Xbox solgt

Microsoft tjener fortsatt penger som gress, selv med bare et middels bra Xbox-salg.

Xbox kontroller fade
For kvartalet som nå ble over 30. juni, kunne Microsoft melde om en netto fortjeneste på omlag 11 milliarder kroner. Dette er langt mer enn samme kvartal i fjor, da overskuddet bare var på 477 millioner.

Når det gjelder salget av sin nye spillkonsoll, ble Microsoft i sommer nødt til å legge en aldri så liten demper på sine egne forventninger. og reduserte sine salgsprognoser til et forventet 3.5-4 millioner bokser.

Dette viste seg å stemme bra med kvartalsresultatet, som viser et totalt salg på 3.9 millioner Xbox på verdensbasis. Opprinnelig hadde selskapet håpet å selge 6 millioner.

Treg start

Konkurransen er knallhard mot Nintendos Gamecube og markedsleder Sonys Playstation 2. Microsofts markedssjef for Xbox sier i et intervju til Reuters at de lavere salgstallene i stor grad skyldes en treg start i Japan og Europa – noe som til en viss grad ble kompensert for med en kraftig prisreduksjon på konsollen, bare få uker etter lansering.

Det selges gjennomsnittlig 4.2 spill per konsoll i USA, og tilsammen har det blitt solgt 20 millioner Xbox-spill i hele verden. Innen jul skal totalt 200 spill være på markedet.

Stikkord: spilltester