Xbox kontroller fade

Annonse


3.9 millioner Xbox solgt

Xbox kontroller fadeFor kvartalet som nå ble over 30. juni, kunne Microsoft melde om en netto fortjeneste på omlag 11 milliarder kroner. Dette er langt mer enn samme kvartal i fjor, da overskuddet bare var på 477 millioner.

Når det gjelder salget av sin nye spillkonsoll, ble Microsoft i sommer nødt til å legge en aldri så liten demper på sine egne forventninger. og reduserte sine salgsprognoser til et forventet 3.5-4 millioner bokser.

Dette viste seg å stemme bra med kvartalsresultatet, som viser et totalt salg på 3.9 millioner Xbox på verdensbasis. Opprinnelig hadde selskapet håpet å selge 6 millioner.

Treg start

Konkurransen er knallhard mot Nintendos Gamecube og markedsleder Sonys Playstation 2. Microsofts markedssjef for Xbox sier i et intervju til Reuters at de lavere salgstallene i stor grad skyldes en treg start i Japan og Europa – noe som til en viss grad ble kompensert for med en kraftig prisreduksjon på konsollen, bare få uker etter lansering.

Det selges gjennomsnittlig 4.2 spill per konsoll i USA, og tilsammen har det blitt solgt 20 millioner Xbox-spill i hele verden. Innen jul skal totalt 200 spill være på markedet.

Annonse