Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Win2000 selger bedre enn XP

Analytikerne i Gartner Group hevder at det vil bli solgt langt flere PC-er med Windows 2000 enn med Windows XP i år.

Windows 2000
Rent konkret hevder de at 41 prosent av maskinene som blir solgt til næringslivet i USA vil komme med Windows 2000 installert. Tilsvarende tall for XP er 16 prosent. Det kan i følge Gartner Group føre til at Windows 2000 vil bli utfaset senere enn hva Microsoft har antydet.

SP3 snart klar

Selv om 2000-utgaven snart henger i hornet på veggen, er det likevel rom for forbedringer. Servicepack 3 for Windows 2000 kommer i løpet av sommeren. Flere hundre feil rettes opp. I følge nettavisen Zdnet er den på 150 MB. Pakken skal rette opp flere hundre småfeil og sikkerhetshull.

Den forrige servicepakken til Windows 2000 kom i mai i fjor.

På grunn av størrelsen av pakken spekuleres det om det også inkluderer andre forandringer, på linje med de som planlegges i den kommende servicepakken for Windows XP. Her er det foretatt endringer, som er pålagt av USAs justisdepartement.

Lever til 2004

Analytikerne i Gartner Group hevder at det vil bli solgt langt flere PC-er med Windows 2000 installert i år, enn med Windows XP.

Offisielt regner Microsoft med at de vil slutte med å gi support for Windows 2000 i første kvartal 2004, melder Zdnet.