Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stavefeil mot virus

Søkemotoren Yahoo! har gjort en original vri for å gardere seg mot virus. De forandrer bestemte ord i brukernes epost.

Anti-virus 1
Programvaren reagerer automatisk på visse ord. Yahoo! har ikke offentliggjort hvilke ord som endres, men brukere har blant annet funnet ut at «mocha» endres til «espresso», og at «eval» skiftes ut med «review».

Beskyttelse mot virus

Det er flere tjenester som endrer koder i e-post for å legge vanskeligheter i veien for hackere.
Blant annet gjør Hotmail det. Men Yahoo! ser ut til å være ganske alene om å endre ordlyden på selve teksten.

Optimal vurdering

De noe underlige skriptene kan skape trøbbel for engelskspråklige jobbsøkere. Et eksempel vil være ordet «valuate», som om det er brukt vil fremstå som det ukjente ordet «reviewuate». Og en jobbsøknad med slike språklige nyskapninger blir neppe spesielt godt evaluert av en arbeidsgiver…