Hopp til navigasjon Hopp til innhold
mp3virus

Lagde kaos på antipirat-møte

MP3- og DiVX-entusiaster pep og hoiet under et møte mellom myndighetene og toppsjefene i underholdningsbransjen.

mp3virus
Det skulle ha vært et fredelig og ikke minst kjedelig møte mellom underholdningsbransjen og det amerikanske handelsdepartementet i New York i natt norsk tid. Det ble det ikke.

Ikke før hadde de dresskledde herrene satt seg, før medlemmer at den militante MP3-gruppa New Yorkers for Fair Use begynte å lage spetakkel. De satte i gang med pipekonsert og skrek slagord fra galleriet.

Protest mot MPAA

Det var særlig én person aggresjonen rettet seg mot – Jack Valenti. Han er formann i Motion Picture Association of America (MPAA), den amerikanske filmindustriens fellesorganisasjon. Det var Valenti og hans folk som engasjerte norsk advokat for å få stilt DVD-hackeren Jon Johansen for retten.

Valenti er også mannen som kom med følgende uttalelse i 1982: «Videomaskinen er like farlig for den amerikanske filmindustrien som Boston-kveleren er for en kvinne som er hjemme alene».

Fikk ordet

Den mektige filmsjefen var imidlertid raus nok til å gi ordet til en mann som bare kaller seg «Vincenzo», den mest høytlytte av demonstrantene.

Etter en kort appell ville Vincenzo gi ordet til den legendariske hackeren Richard Stallmann, som også satt på galleriet. Men det ville ikke møteleder og regjeringsrepresentant Philip Bond vite noe av.

Usikker seier

Overfor amerikansk presse beskrev MP3-aktivistene i etterkant møtet som en seier, og tror at de nå vil kunne være representert offisielt ved lignende møter i framtida. Men verken amerikanske myndigheter eller underholdningsindustrien vil love det.