Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bil til 70 mill. kjører Win98

Volvos nye supermodell Safety Concept Car koster 70 millioner norske kroner. Men siste versjon av Windows får du ikke på kjøpet.

Safety Concept Car er faktisk til salgs, selv om det foreløpig bare finnes ett eksemplar. Den er nå på turné rundt om i USA, og vekker oppsikt på grunn av sine frekke teknologiske løsninger.

Varsler farer

Blant annet varsler bilen deg om farer i trafikken. Om du er for nær bilen foran, skriker den. Og prøver du deg på en forbikjøring uten blinklyset på, får du kjeft. Den kan til og med gi politiet beskjed om du ligger over fartsegrensen. Men denne funksjonen har Volvo utelatt – i hvert fall i USA.

Frontrute-display

Superbilen har display på frontruta, komplett med kameraforbindelse til baksetet. Kjekt å ha om ungene skulle krangle.

I følge nettstedet MSNBC kjører hele herligheten på en innebygd, ikke spesielt kraftig PC med Windows 98. Nå er det en stund siden vi kjørte det operativsystemet, men vi kan levende huske hvordan det kræsjet en fire-fem ganger om dagen og ga oss feilmeldinger som vi tok personlig.

Kjøp heller veien

Stole på slikt i trafikken? Aldri i livet. For 70 millioner kroner kan du jo kjøpe deg noen kilometer med vei, barbere den for trær og andre hindringer 200 meter på hver side og bedrive villmannskjøring i fred og ro med en standard Porsche – fullstendig uten risiko…

Volvos superbil