Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MSN-nettleser ikke lenger gratis

Microsoft vil ta betalt for den kommende utgaven av sin nettleser for MSN.

Betaltjenestene blir stadig flere på Internett. I går forkynte Apple at de skal begynne å ta seg betalt for tjenesten iTools, som hittil har gitt Mac-brukere gratis lagringsplass på nettet.

Nå har Microsoft bestemt seg for å gjøre sin tidligere gratis MSN-nettleser til betal-vare. MSN-nettleseren er på mange måter lik Internet Explorer, men har en del tilleggstjenester knyttet opp mot Microsofts MSN-nettverk.

Internet Explorer i standardutgave vil fortsatt være gratis.

Navnet på nettleseren blir MSN 8, og den er spesielt beregnet for forbrukere. Microsoft melder at de vil ta betalt for tjenesten, men har ennå ikke bestemt seg for hva prisen blir, melder nyhetsbyrået Reuters.

Logger bruk av nett

Microsoft melder at den nye nettleseren har en forbedret design, og nye muligheter for å administrere epost, beskytte maskinen mot virus, behandle digitale foto, og selvfølgelig for å surfe på nettet.
Den gjør det også lettere for foreldre å styre adgangen til hva som det kan surfes etter på nettet. MSN 8 vil bli et tilbud til alle nettbrukere, ikke bare de som har registrert en MSN-konto.

Utvidet og med prislapp

Apple kommer til å kutte sin gratis tjeneste iTools. Den vil bli erstattet av tjenesten .Mac i høst. Nye tilbud blir muligheten for å ta backup, lagring, epost og bruk av antivirusprogram. I USA vil tjenesten kosten litt over sju hundre norske kroner.