Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Djuice stopper radarvarsling

Djuice markedsførte tidligere en av de mange tjenestene som varlset bilister om radarkontroll. Nå har de fjernet den.

SMS vignett
For et par dager siden sendte Samferdselsdepartementet en henstilling til Telenor om å slutte med SMS-varsling av radarkontroller. Begrunnelsen var at slik varsling undergraver holdningsskapende arbeid blant trafikanter. Politiet har på sin side påpekt at slik varsling gjør det vanskeligere å ta fartssyndere.

Fullt lovlig

Problemet er bare at privat varsling om radarkontroll fra én bilist til en annen er fullt lovlig. Det er heller ikke noe forbud mot å organisere slik virksomhet, eller tjene penger på den, slik Telenor og andre gjør. Endelig er det ikke Telenor selv som driver virksomheten. Det er det en rekke mindre selskaper som gjør. Et enkelt søk med «SMS radar» på Google ga oss en tjutalls treff på ulike norske firmaer. De fleste av dem har avtale både med NetCom og Telenor.

Assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil, Esben Tuman Johnsen bekrefter overfor ITavisen.no at dJuice nå har stoppet markedsføringen av SMS-radarvarslingen.

– Vi stanser all markedsføring og videreformidling av slike tjenester, sier han.

Telenor vil likevel ikke kaste ut gode kunder som prøver å tjene penger på slik.

– Så lenge virksomheten ikke er lovstridig kan vi ikke det, sier Thuman Johnsen.

Varslings-selskapene kan imidlertid gå en utrygg tid i møte uansett. Både departementet, Vegdirektoratet, Trygg trafikk og politiet går inn for et forbud.

Stikkord: Mobil