Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mpeg4 rulles ut

Mpeg-4 er blitt utsatt i tre år fordi eierne ikke kunne bli enige om hva bruken av teknologien skulle koste.

QuickTime 6 beta
Det kan ha ført til at det tekniske forspranget til andre teknologier kan ha blitt kappet ned.MPEG-LA har offentliggjort en ny prisavtale for bruk av teknologien, melder nyhetsbyrået Reuters. MPEG-LA sitter på de kollektive rettighetene til Mpeg-4.

Komprimeres for nett

Mpeg-4 er etterfølgeren til Mpeg-1 og Mpeg-2, som igjen er grunnlaget for teknologien bak MP3-eksplosjonen. Filer komprimeres til mindre størrelse i Mpeg-4, for så å kunne spilles av som lyd og video, for å gjøre en grov forenkling.

Apples toppsjef Steve Jobs holder åpningstalen på Macworld onsdag. Det kan bli den første som overføres via Mpeg-4.

I avtalen som nå er godkjent slipper tjenester som har mindre enn 50.000 abonnenter å betale avgifter for bruk.