Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Internett per motorsykkel

På den indiske landsbygden er både elektrisitet og telefon privileger de færreste har. Men internett, det blir det årnings med…

baby på nett
Mange av landsbyboerne i Telangana-regionen i den sør-indiske staten Andhra Pradesh har verken sett en datamaskin eller snakket i telefonen, og bare 30 prosent har tilgang til strøm. Men et testprosjekt som støttes av det amerikanske selskapet Digital Partners gjør nå likevel internett tilgjengelig for landsbyene – riktignok ikke med de mest svimlende bredbåndshastigheter, siden det kan ta dager før websidene kommer frem.

Stor ståhei

En motorsykkeltjeneste er nemlig ansvarlig for leveringen av informasjonen. De nettsidene eller informasjonen som landsbybeboerne ønsker seg blir nedlastet til en laptop, og kjørt rundt til landsbyene av en tekniker.

Når motorsykkelen ruller inn i landsbyen, strømmer hundretalls til for å møte laptopen, og nyheter eller informasjon om prisnivået i regionale markedsplasser blir mottatt med stor entusiasme, skriver BBC News.