Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iBook med G4?

iBook med G4-prosessor, 17 tgommers skjerm på iMac og ferdig versjon av Jaguar. Ryktene flyr høyt foran ukas Mac-messe i New York.

Apple iBook 2001
Offisielt åpner Macworld Expo på Jacob Javits Center i New York først i morgen etttermiddag norsk tid. Da holder den legendariske Apple-sjefen Steve Jobs åpningstalen.

Jobs har trolig en og annen nyhet i ermet også denne gang, selv om det er MacWorld Expo i januar som pleier å være den store lanseringsbegivenheten. Sist ble blant annet den nye iMac-en med lampefot-design lansert.

Større iMac-skjerm

De fleste med god kjennskap til Apple-konsernet synes å være sikre på at iMac-en øker skjermstørrelsen fra 15 til 17 tommer. Svært mange av Apples kresne kunder innenfor grafiske jobber har gitt uttrykk for at skjermen er for liten til å jobbe med film og bilder på. Samtidig synes det som om imac-en, som er ment for privatmarkedet, i større grad enn ventet apellerer til profesjonelle designere. Dette ser man også på et sviktende salg av Apples fullblodsmaskiner G4 PowerMac.

Oppusset OS X

Et oppdatert OS X under navnet Jaguar er like om hjørnet, og kvalifiserte spekulanter tror at Stteve Jobs vil ha en ferdig utgave i hånden når han entrer talestolen i morgen. De samme spekulantene tviler imidlertid på om «ferdig» virkelig betyr ferdig.Ryktemakerne har tatt feil før, og nå synes Apple at de har blitt så plagsomme att de rett og slett er nektet adgang til presselosjen i New York. De gir seg likevel ikke. Nettstedet Macrumors.com har laget en lang liste over mer eller mindre sannsynlige spekulasjoner i forkant av messen.

iBook med G4

Ett av de mer sannsynlige er en G4-utgave av Apples notebook-modell iBook. Det er ingen tekniske eller økonomiske grunner til å holde den siste prosessorgenerasjonen fra Motorola unna de små, bærbare maskinene. Den eneste grunnen måtte være at folk med behov for stor prosessorhasttighet skal presses til å velge den større og tyngre PowerBook G4.

Men også her er Apple og kundene i utakt. Mange vil åpenbart ha maskiner som både er maksimalt bærbare og så kraftige som mulig. De kjøper ikke iBook fordi de ikke har råd til PowerBook. En fersk undersøkelse viser at Mac-brukere har betydelig bedre råd enn PC-brukere.

Newton 2?

Også denne gangen dukker Apples sagnomsuste PDA-modell opp. I følge enkelte ryktemakere skal den rett og slett hete Newton II!

Mer sannsynlig er det kanskje at MP3-spilleren iPod kommer i 20 GB-utgave for bedre å kunne konkurrere med erkerivalen Creative Nomad.

Uansett kan du selv få bekreftet eller avkreftet rykter ved å klikke deg inn her kl. 15 i morgen, onsdag 17. juli. Mac-folk både i Oslo og Bergen skal samles foran storkjermer for å overvære begivvenheten sammen med likesinnede.