Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Memory Stick Duo

Nå kommer mini Memory Stick

Sony sender Memory Stick Duo ut på det japanske markedet. Selskapet tror det lille minnekortet skal ta en stor del av markedet.

Memory Stick Duo
I en melding fra Sony heter det at en 16 MB Memory Stick Duo vil sendes ut på markedet 20 juli. Prisen blir tilsvarende 150 norske kroner. Kort med større format kommer senere. Sony vil også lage et adapter slik at de nye og mindre minnekortene kan brukes i apparater som kan ta gamle Memory Stick, melder nettavisen Cnews.

Mer minne for mobiltelefonen

Memory Stick Duo er en mindre versjon av Sonys vanlig Memory Stick. Begge formatene er beregnet for lagring for bærbar forbrukerelektronikk, slik som MP3-spillere og digitale kamera. Memory Stick Duo er også ment til bruk i mobiltelefoner.

Tredobling

Analytikerne i selskapet Web-Feet Research mener det vil bli laget 5.1 millioner utskiftbare kort med flashminne i år for bruk i mobiltelefoner, og at vel 1,4 millioner av disse vil være av type Memory Stick. Analytikerne hevder at over tre ganger så mange mobiltelefoner vil være utstyrt med flashminne til neste år, og at Memory Stick vil ende opp med det salg av 5.2 millioner krot.

Brukes i mobiltelefon

Den japanske mobiloperatøren NTT DoCoMo meldte fredag at de vil begynne å selge en ny telefon allerede mandag, som kan bruke det nye minnekortet. Mobiltelefonen D25li kommer med innebygget kamera, og bildene kan lagres på et medfølgende Memory Stick Duo-kort.

Sony har ikke offentliggjort når det nye kortet vil være tilgjengelig i USA og i Europa.