Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PGP farlig for Outlook-brukere

Krypteringsprogrammet PGP er verdens mest brukte krypteringsprogra og regnes som ett av de sikreste. Bruker du det sammen med Microsoft Outlook er det ikke så sikkert likevel.

PGP
Forskere ved eEye Digital Security oppdaget at dersom du bruker PGP (Pretty Good Privacy) sammen med Microsoft etterhvert beryktede Outlook mail- og planleggingsprogram, står farene i kø.

Dette er riktignok ikke bare Microsofts feil, siden plug-in programmet som benyttes for å få PGP til å samarbeide ikke lages av Gates & co.

Kan gjøre alt

Like fullt er det et alvorlig hull forskerne har oppdaget. En hacker kan sende en mail med ondsinnet, binært innhold og effektivt ta kontroll over mottakerens PC.

– Du kan gjøre hva du vil – starte programmer, lese e-post, installere en bakdør og stjele alle passordene, sier eEyes direktør Marc maiffret til det Miccrosoft-eide nettstedet msnbc.com.

Ingen plasterlapp

Siden verken PGP eller plugin-programmet lages av Microsoft, er det lite trolig at det vil komme en offisiell Microsoft-plasterlapp med det første. Men siden PGP er dels kommersiell programvare (MacAffee) og dels et åpent gratisprogram, ventes det at en løsning vil utvikles ganske snart.

Brukes av myndigheter

PGP er såpass bra at amerikanske myndigheter lenge har prøvd å legge rresttriksjoner på bruken og utbredelsen av programmet. I dag bruker imidlertid både FBI og CIA programmet som en del av sitt sikkerhetsopplegg. Forhåpentligvis ikke i kombinasjon med Outlook…