Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med hjemmenettverk

Allerede til høsten kan de første hjemmenettverkene komme fra Microsoft.

Nettverk PC
Microsoft skal akkurat ha sendt den endelige betaversjonen for sine hjemmenettverk til testere i Nord-Amerika. Valget har falt på standarden 802.11b. Begrunnelsen for valget er at standarden er i omfattende bruk.

Husets mediasenter

Både Apple og Dell har i flere år aggressivt markedsført hjemmenettverk.

– Vi ønsker å gjøre datatjenester lettere i hjemmet, og vi har funnet en flaskehals, og det er i nettverket, sier Microsofts produktsjef Adam LeVasseur. Selskapet vil ikke kommentere når de har produkter på markedet, melder Cnet. Tidligere har ledere i Microsoft kritisert dagens løsninger for hjemmenettverk for å være for vanskelige å sette opp.
– PC-en er i ferd med å bli et mediasenter, og et hjemmenettverk bygger opp om dette, og gir maskinen større bruksmuligheter, kommenterer analytikeren Dominic Ainscough i Yankee Group.

Om lag 35 prosent av PC-eierne er interesserte i hjemmenettverk, i følge analytikerne i Yankee Group.