Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Java-PDA fra Kyocera

Verdens første Java-baserte håndholdte datamaskin med kommer på markedet om et par uker.

Kyocera Pocket Cosmo
Nei, det er verken en Palm, Pocket PC eller Linux-maskin. Kyoceras nye Pocket Cosmo baserer seg på Intent Universal Multimedia Platform (UMP) fra selskapet Tao, som også har utviklet operativsystemet.

Raskere, lettere, penere

UMP er skreddersydd for Java-applikasjoner, som er både lettere og drive og penere å se på enn tilsvarende for Palm eller Pocket PC.

Kyocera/Tao lover at Pocket Cosmo kan kjøre multimediaapplikasjoner mange ganger raskere enn eksisterende PDA-plattformer. Maskinen har som første PDA støtte for 3D-spill.

Neppe til Norge

Pocket Cosmo ble første gang lansert på E3-messen i Los Angeles i mai. Men først nå foreligger den i «gryteklar» utgave. Den er ventet på markedet i løpet av juli. Kyocera har hittil ikke solgt PDA-er på det norske markedet. Det er derfor høyst usikkert om Pocket Cosmo vil dukke opp i en butikkhylle nær deg. Følg med i de japanske nettbutikkene!