Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SD-kort med trådløst nett

Et knøttlite SD-kort kan bety at du om kort tid kan bruke mobiltelefon og PDA i en IP-sone.

SD kort
Med en størrelse som et gjennomsnittlig frimerke (32 X 24 X 2.1 mm) er SD (Secure Digital)-kortene er det minste av de til sammen fire fastminne-formatene for bærbart utstyr. Selskapet SyChip har nå lansert et SD-kort med mottaker den trådløse nettverksstandarden 802.11b (også kalt WLAN, Wi-Fi og AirPort) innebygd.

Revolusjon i lomma

Det kan føre til en revolusjon innen små, håndholdte enheter. I dag må man bruke GSM-nettet eller infrarød overføring via PC dersom man skal hente informasjon via nettet til sin PDA. Det er både tungvint og langsomt i forhold til 802.11b- overføring, som kan takle flere megabit pr. sekund over avstander som er mer enn tilstekkelig for et vanlig hjem eller kontor.

Redusert strømforbruk

Bluetooth er også en mulighet som kommer stadig sterkere, men her er ulempen en betydelig kortere rekkevidde enn WLAN.

WLAN har på sin side en ulempe i form av strømforbruk. I følge pressemeldingen (PDF-dokument) fra SyChip er dette problemet betydelig redusert ved kortere avstand mellom de integrerte kretsene og forenkling av arkitekturen.

Stikkord: internett