Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panasonic går for Symbian

Det japanske storkonsernet Matsushita vil bruke samme programvare som Nokia på sine Panasonic-telefoner.

Det er nok et slag i ansiktet på Microsoft, som nå taper nok en markedsandel for sitt eget operativsystem for mobiltelefoner, Stinger.

Matsushita er ikke det eneste selskapet som samarbeider mot Microsoft. I mai undertegnet Nokia og Siemens en avtale. Nokia blir dermed ikke stor bare når det gjelder salg av mobiltelefoner, men også av salg av programvare.

Symbian

I følge avtalen vil Matsushita bruke programvare som bygger på operativsystemet Symbian. Begge selskapene har aksjer i det britiske Symbian-selskapet.

Utsettelse for Microsofttelefon

Hittil er det bare det i norsk sammenheng ubetydelige britiske selskapet Sendo som har spikret avvtale med Microsoft om å bruke Stinger på sine telefoner. Men telefonene har latt vente på seg. Den første Stinger-telefonen ble varslet på markedet i fjor høst, så i vår, og nå snakkes det om en lansering av modellen Sendo Z100 til høsten. Mange mener at heller iikke dette vil holde.

Stikkord: Mobil