Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple boikotter ryktespredere

Som vanlig er det tonnevis av spekulasjoner omkring hva Jobs & Co. skal overrumple dataverdenen med på MacWorld Expo. Men i år setter Apple foten ned.

MacWorld Expo
Ny Apple PDA, G5, laptop med fire skjermer…folk er så ivrige etter nye Apple-produkter, at pressen alltid er i høygir i forkant av den årlige MacWorld Expo.

Men nå har Apple av en eller annen grunn sagt seg lei av ryktene. I år har nemlig Apple og messearrangør IDG valgt seg ut en rekke publikasjoner som simpelthen blir nektet presseakkreditering.

Avskrekkende?

Det vil si, ifølge nyhetstjenesten The Register er det ikke bare ryktespredende presseorganer som blir strøket fra gjestelisten. Uforståelig nok faller visst også nettsteder som hjelpesiden MacFixit under boikotten, som ikke publiserer rykter i det hele tatt (noe som selvfølgelig uansett ikke er ulovlig).

The Register presenterer flere slike eksempler på ikke-ryktespredende pressorganer som har havnet på Mac World Expos svarteliste, og kaller hele prosesjonen fra Apple og IDG som en uthenging og ydmykelse av tilfeldig valgte offer – til frykt og ettermæle for alle som måtte sitte inne med noe rykter det hadde vært fristende å skrive om.