Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Quake for blinde

Et lite USA-selskap har laget en prototype av et spill som kalles Quake. Men denne versjonen er beregnet for å kunne spilles av blinde. Selskapet melder at de allerede har ferdig et pokerspill.

Quake 3 Rev hovedbilde
Datapoker-en ble presentert på de nasjonal kongress for blinde i Kentucky i helgen. Forretningsmannen Jeremie Spitzer sier til The Boston Globe at det er det første videospillet der blinde og seende kan konkurrere på samme nivå.

En mer visuell verden

Spitzer sier at hans selskap Zform allerede har laget en prototype av skytespillet Quake. Når dette kommer på markedet er ikke kjent.

– Selv om videospill for handicappete kanskje ikke synes som en av tidens store sosiale behov, så viser dette at det er en voksende bekymring for at verden blir stadig mer visuell, – og at det er noen som blir stående igjen. Internett er for eksempel et svært visuelt medium, sier teknisk direktør Curtis Chong i National Federation of the Blind til The Boston Globe.