Hopp til navigasjon Hopp til innhold

3D-oppgradering for DVD-film

Stjerneregissøren Robert Altmans «Gosford Park» er først ut med en ny DVD-teknologi som gjør bildet skarpere og legger til 3D-effekt.

Gosford Park
Regissørlegende Robert Altman får hjelp av selskapet Darbee Labs, hvor sønnen Michael Altman jobber, med å forbedre bildekvaliteten på sin siste DVD-utgivelse, «Gosford Park».

DarbeeVision, som teknologien heter, skal ifølge TechTV sørge for et betydelig skarpere bilde, såvel som at filmen oppleves som en anelse mer tredimensjonal.

Imponert

Og 77 år gamle Altman er selv overbegeistret over resultatet.

– Etter at jeg så hvordan dette fungerer, gikk jeg rett til Universal og fortalte dem at jeg ikke kunne se for meg å ikke skulle bruke dette. Det er vel kanskje en illusjon, men i så fall er den effektiv, sier Altman til TechTV.

Bildet til venstre er ubehandlet, mens bildet til høyre har blitt modifisert med DarbeeVision (som formodentlig innebærer litt mer enn «Auto Levels» i Photoshop).

Hvert enkelt av filmens omlag 200 000 bilder måtte digitaliseres og oppbygges på nytt, noe som tok nesten en ukes prosessering med Darbee Labs’ spesialkonstruerte arbeidsstasjon.